Rutes del Centre BTT Massís del Caroig pels Alforins

Centres BTT de la Comunitat Valenciana
Si eres un amant de la bicicleta tot terreny (BTT o mountain bike), el Centre BTT del Massís del Caroig ofereix dues ruta que circulen al llarg del nostre terme i que parteixen de l'Alberg de les Alcusses.

Es tracta de les rutes número 8, "El Bosquet i la Serra Grossa", i número 9, "La Toscana Valenciana. Fontanars dels Alforins".

A més, si eres més de senderisme a peu o prefereixes agafar-t'ho amb tranquil·litat, sempre pots escollir un segment de la ruta i aprofitar per conèixer el nostre paisatge i el nostre patrimoni natural i cultural.


En els enllaços següents podreu obtenir informació detallada d'ambdues rutes.

Ruta 8. "El Bosquet i la Serra Grossa".

D'aquesta ruta, al voltant de 15 km recorren el terme de Fontanars dels Alforins, des dels Cabeços, atravessant un important tram de la CV-660 i pel Pla de Mallaura per a finalment endinar-se per les Alcusses.
  • Dificultat: Molt difícil
  • Distància: 48,37 km
  • Durada: 5h 39'
  • Desnivell: 1.102 m
  • Perillositat: especial precaució als trams d'encreuaments i recorreguts per les carreteres CV-651, CV-665, CV-660 i CV-652, amb molt de tràfic.

- Recorregut i detalls de la ruta a Wikiloc.
- Descarrega el recorregut per a Google Earth


Ruta 9. "La Toscana Valenciana. Fontanars dels Alforins".

Encara que iniciant i finalitzant el recorregut a l'Alberg de les Alcusses a Moixent, la quasi totalitat d'aquesta ruta discorre per terres alforineres, des dels Alforins occidentals de la Safra fins a la Font de Gamellons, i des del més fons de l'altiplà fins al cim de la Serra de l'Ombria a la Replana del Moro.
  • Dificultat: Difícil
  • Distància: 63,46 km
  • Durada: 6h 54'
  • Desnivell: 1.103 m

- Recorregut i detalls de la ruta a Wikiloc.
- Descarrega el recorregut per a Google Earth



Ací pots descarregar-te el plànol del Centre BTT del Massís del Caroig amb informació bàsica i el recorregut de les seues rutes.
També pots consultar la pàgina web del Centre BTT del Massís del Caroig clicant ací per tal del conéixer la resta de rutes. També podràs trobar enllaços a la resta de centres BTT del País Valencià.

Per a seguir les rutes, els Centres BTT de la Comunitat Valenciana estableixen la següent senyalització: