Itineraris cicloturístics de la Vall d'Albaida

La Vall d'Albaida
Ja fa prou anys, el Departament de Turisme de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida va elaborar una série de rutes pensades fonamentalment per a ser recorregudes amb bicicleta i que s'estenien per tot el territori de la comarca.

En concret, pel terme de Fontanars dels Alforins transcorre l'Itinerari número 1, marcat amb color blau, que porta per nom:  "Arran d'altiplà: per la Serra de l'Ombria, la Font de Gamellons, el Pla dels Alforins i la Serra Grossa (d'Ontinyent a Ontinyent, passant per Fontanars dels Alforins).

A pesar de l'interés d'aquestes rutes, el pas del temps i la falta de manteniment ha provocat la progressiva degradació i fins i tot desaparició de la senyalització dels camins. No obstant això, el camins continuen al seu lloc i, si es coneix l'itinerari o es disposa de GPS, encara poden ser una immillorable oportunitat per conéixer les nostres terres.

La imatge següent ens ofereix una breu descripció de l'itinerari i dels principals punts d'interés per on discorre. Extreta del futllet "La comarca de la Vall d'Albaida en 6 rutas", on podràs trobar les fitxes i mapa de la resta d'itineraris proposats.


En canvi, si els que vols és una informació profunditzada fins al mínim detall de l'itinerari i dels seus espais naturals, històrics, arquitectònics i culturals, et recomanem la consulta del llibre La comarca de la Vall d'Albaida de Paco Tortosa i Pastor - Paleta d'Ocres. Allí, un extens article de més de 50 pàgines (de la 174 a la 229) es troba dedicat íntegrament a l'itinerari pels Alforins.

En el següent enllaç podràs descarregar-te l'itinerari complet de la ruta per a Google Earth amb la situació dels principals espais i punts d'interés localitzats al terme de Fontanars dels Alforins.

Senyal de l'itinerari ja desapareguda