El Mig Any Fester

El primer cap de setmana de març, quan falten exactament sis mesos per a la setmana gran dels Moros i Cristians, el poble de Fontanars dels Alforins celebra el seu Mig Any Fester.

Al llarg dels dos dies que dura la festa, el poble sencer celebra precisament que ja sols queda mig any per a tornar a reunir-se a les comparses, per a tornar a traure els vestits de gala, per a tornar a olorar la pólvora, per a tornar a presenciar les ambaixades, en definitiva, per a tornar a gaudir de les Festes de Moros i Cristians.


Els actes comencen la vesprada del dissabte, encara que ja des de bon matí les comparses van animant l'ambient de festa. A les 17.30h es reuneixen tots els festers i festeres a la plaça amb la banda de música per a, tots junts, pujar pel carrer major fins la creu de la rotonda. Una vegada allí, les comparses s'organitzen i comença l'Entradeta fins tornar de nou a la plaça, on la banda de música tocarà unes quantes marxes mores i crstianes i pas-dobles mentre tots els festers i les festeres desfilen junts. En acabar, la festa continuarà durant el que queda de vesprada i nit fins que el cos aguante.

El diumenge comença amb un esmorzar de germanor i després vindrien els actes més religiosos de la festa: una missa presidida per les autoritats, capitans i abanderats d'ambdós bàndols, i un homenatge amb rams de flors i benedicció del monument als festers difunts situat al jardí de la Plaça de l'Alqueria dels Àlbers. Com no podia ser d'altra manera, la festa acaba amb la disparada d'una traca a la mateixa plaça.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

fontanarsturistic@gmail.com